Zondag = rustdag
Hallo allemaal,
Allereerst wil ik jullie weer even bedanken voor de reacties op mijn verhalen en foto's. Het is altijd leuk om jullie feedback te horen!
Op deze zondag staat helemaal niets gepland; alles staat in het teken van niets doen. Maar de overige dagen zijn niet gek anders. Alhoewel ikafgelopen week van maandag t/m vrijdag tussen 05.00en 06.00 uur moest opstaan.
Gelukkig schijnt de zon vandaageven nietenstaat er eenlekkere wind. De afgelopen dagenwas het namelijktegen de 40 graden en datkost je veel energie.Dat was hetbeste te merkentijdens deFGASA examens.
Gisterenzou onze eerste werkdag zijn. Tijdens een van de generale repetities bij de Olifantsrivier had Adelegezien dat er veel planten stonden die in dit gebied helemaal niet horen. Deze moeten dan ook verwijderd worden. Datleek meeen vervelend klusje. Ik was dan ook blij datop de dag zelf het programma werd omgegooid. We gingen managehouders helpen met de aanwezigheid van weeskinderen. Wezijn zo'n 1,5 uur aanwezig geweest. Ik heb gedurende een half uur rondjesmet een paard met daaropéén van de weeskinderen gelopen en gekeken naarwat zevoor verdere activiteiten hadden. Hartstikke leuk om te zien hoe de lokale ondernemers zich voor deze kinderen inzetten.
Twee dagen geleden stond de eerste lecture van Laetitia op de agenda. I.p.v. over een specifiek onderwerp een lecture te krijgen, werd het een open discussie zoals ze het hier noemen over van alles wat me waar wilden weten over natuurbehoud, Apartheid, ziektes zoals malaria, het nut van alle diersoorten incl. insecten zoals vervelende muggen etc. Het is heel mooi om te zien hoe bevlogen zij en haar zusje Adele zijn. Na de dood van hun vader hebben ze Campfire Safaris toch maar mooi draaiende weten te houden. Ze zullen zich nooit inlaten met partners (bijvoorbeeld voor de excursies) die niet op de juiste wijze met dieren en/of natuur omgaan. Er zijn namelijk nog zat dubieuze praktijken zoals de canned hunting. Het houden en/of fokken van dieren voor de jacht in omheinde terreinen. De dieren hebben dan geen schijn van kans en worden dan afgeknald door een jager die uit is op een trofee, zoals het hoofd van een leeuw.
De komende dagen zal ik nog wat mooie foto's van mijn apenvriendjes proberen te maken. De dieren die werkelijk alles onder je handen proberen weg te gappen, zijn me een stel. Er leven hier zo'n 18 van deze mormels, die het tot nu toe voor elkaar hebben gekregen om bavianen weg te jagen. Bavianen zijn veel groter en sterker dus dat is best knap. Ze zijn niet de gehele dag aanwezig, maar als ze er wel zijn kun je niet om ze heen. Ik zat pas pinda's te etenop de wachttoren. Opeens zat er eentje naast me op de reling, te schooieren, en voor ik het wist waren het er een stuk of 6, die het allemaal op mijn pinda's hadden voorzien. Voor de kingpin, het grote mannetje moet je wel oppassen. Hij zal je niets doen uiteindelijk maar zijn vertoon is soms wel een beetje angstaanjagend.
Ik ga nog wat foto's uploaden en kom later nog waarschijnlijk bij jullie terug.
Over en uit!
Mariëlle
Marielle, lijkt me helemaal fantastisch: een werkdag die bestaat uit niets doen. Ik ga in Afrika wonen.
Hey marielle, zo, ik ben weer helemaal bij gelezen.
Die foto's met een cheetah zijn echt geweldig!
wat een belevenis moet dat zijn geweest!
nog een weekje meid en dan zit ten je 'rustdagen' er weer op, geniet er nog van!
groetjes van ons allemaal!