Wandelen met Cheetah's

Hallo allemaal,

Het plan voor vandaag was oorspronkelijk werken, lecture en gamedrive, maar is later omgegooid. Carl, Judith en ik zijn vandaag gaan wandelen met Cheetah's en vertrokken hiervoor om 5.45 uur; de rest kon lekker uitslapen.

Wat enorm gaaf was het zeg! Deze 4 prachtige dieren van 1 jaar oud liepen achter ons aan, zo nu en dan rennend op volle snelheid, om vervolgens hijgend in het gras uit te puffen. Hoe lang we gelopen hebben weet ik niet, maar je had voldoende foto momenten en kansen om de dieren te aaien.

Het leuke van deze logde is dat de cheetah's gedurende de dag gewoon los lopen in het restaurant, bij het zwembad of in de tuin. Bizar toch eigenlijk? Volgende week ga ik wandelen met leeuwen, die overigens niet loslopen na afloop, en vervolgens een bezoek aan hun breeding center van o.a. luipaarden en witte leeuwen brengen.

Over luipaarden gesproken. Gisteravond is er eentje bij het water gespot. Ik zat met 3 anderen bij de dam, een andere plek dus. De personen die het luipaard vanaf de wachttoren hadden gespot nadat de apen alarm hadden geslagen, zijn direct in de auto gesprongen. Wij zijn op de safari jeep gesprongen en hebben samen met de andere auto naar het luipaard gezocht. Maar je raadt het al.....het is ons niet gelukt. Het is leuk om te zien hoe er een opwinding zich over iedereen meester maakt wanneer er een olifant, leeuw of luipaard in de buurt is. Iedereen zie je dan in rep en roer, snel zijn camera of verrekijker pakken en afhankelijk van de locatie of naar een jeep of naar de wachttoren rennen. Schitterend.

De pannenkoeken zijn klaar hoor ik zojuist. I got to go now!

Marielle

David & Marjon

He Marielle, we waren je site even kwijt maar hebben vandaag al je verhalen gelezen. Volgens mij is het daar helemaal te gek. Bij ons komen de herinneringen uit Namibie weer boven. Zo'n wandelsafari lijkt me helemaal fantastisch. Ga je als je al je diploma's hebt gehaald nu een eigen lodge in Zuid-Afrika beginnen? Zo ja, dan kom ik zeker langs. Heel veel plezier nog!! David & Marjon

Babette de Jonge

Hey Marielle, Gaaf zeg wandelen met cheeta's en straks nog met de leeuwen....mag je wel een verslagje van maken voor mijn site als je wilt na je reis en na het bijkomen ervan.
Ja luipaarden kunnen lastig te spotten zijn. Wij hadden weer onwijs mazzel dat ma luipaard voor ons ging poseren en dat we haar welpen hebben zien spelen. Maar je bent nog niet weg, toch?? Veel plezier nog!!